De toertocht van 2016 zal gehouden worden op zaterdag 4 juni. De volledige opbrengst van de tocht komt dit jaar ten goede aan Capilla "La Dolorosa". Een belangeloze hulpdienst na de aardbeving in Ecuador op 16 april 2016. 

Op 16 april werd Ecuador getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.8 op de schaal van Richter. De zwaarste aardbeving die het land gekend heeft sinds 1949. De stad Portoviejo, hoofdstad van de provincie Manabi, is een van de zwaarst getroffen steden met een groot verlies aan mensenlevens en veel ingestorte en beschadigde huizen en gebouwen.

Helaas is de plaatselijke kapel "La Dolorosa", die een belangrijke functie vervult in de gemeenschap, ook zwaar beschadigd geraakt. Deze kapel werd beschikbaar gesteld door de grootouders van Juanita Córdova om te bewoners in de wijk te dienen. Juanita Córdova is de oma van Wiel Zimmermann, half Ecuadoraan en half Wijlrenaar. Helaas ontbreken vooralsnog de financiële middelen voor de heropbouw van de kapel. Wij hopen op deze wijze een steentje bij te dragen.

Lees hieronder het hele verhaal.

Aardbeving Ecuador - Capilla La Dolorosa