De toertocht van 2015 vond plaats op zaterdag 13 juni. Er werd gefietst voor Stichting Radar. Radar ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in Zuid-Limburg. Klik hier voor meer informatie over de woonvorm Marchierstraat te Wijlre.

 

Stichting Radar

Iedereen heeft zijn eigen dromen, wensen en doelen in het leven. Of je nu een beperking hebt of niet. Alleen is het voor mensen met een (verstandelijke) beperking vaak een stuk lastiger om hun leven in te richten zoals zij dat willen. Vanuit hun eigen kracht kunnen ze vaak meer dan ze denken. Daarnaast kunnen ze een beroep doen op mensen die dichtbij hen staan; op ouders, familie, vrienden en bijvoorbeeld buren. Of, als dat nodig is, op professionals. Zoals de medewerkers van Radar.

Radar ondersteund kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking in de regio Zuid-Limburg. Radar helpt hen invulling te geven aan hun leven op het gebied van wonen, werk, dagbesteding, leren en vrije tijd. Dat doet men dichtbij huis, samen met de cliënt, zijn persoonlijk netwerk, vrijwilligers en partners in de buurt. Zo kan de cliënt van betekenis zijn voor zijn omgeving en andersom. En oprecht kan zeggen: Zó wil ik leven.

In alle levensfasen bied Radar ondersteuning op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Men heeft expertise op al deze terreinen en biedt daarin elke mate van ondersteuning. Zo zijn ze er voor mensen met een licht verstandelijke beperking die zich prima redden met een beetje hulp. Maar ook voor ernstig meervoudig beperkte cliënten die volledig afhankelijk zijn van 24-uurs zorg

Iedereen, van jong tot oud, bieden ze passende ondersteuning op maat. Dat doen ze niet alleen, maar samen met anderen, zoals familieleden, vrijwilligers en collega zorgaanbieders.

Zo ook de locatie aan de Marchierstraat te Wijlre.

(Bron: www.radar.org)