De toertocht van 2014, Wijlre-Banneux-Wijlre, vond plaats op zaterdag 28 juni! Er werd gefietst voor het Hospice Martinus te Mechelen. Start en finish was in café Oud Wielder. 

 

Hospice Martinus

Hospice Martinus te Mechelen biedt een liefdevol thuis voor ernstig zieke mensen, zodra verzorgen in hun eigen vertrouwde omgeving niet (meer) mogelijk is. In een warme, sfeervolle, aandachtvolle en huiselijke omgeving ontvangen onze gasten 24 uur per dag zorg van zorgorganisatie Sevagram; desgewenst met hulp van hun partner en/of familie en met ondersteuning van speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers van het Steunpunt Mantelzorg uit Maastricht.

Gastvrijheid, dienstbaarheid, respect, keuzevrijheid en familiegerichtheid zijn voor de medewerkers en vrijwillgers van hospice Martinus de belangrijkste kenmerken. Wij zorgen er voor, dat optimale aandacht voor de kwaliteit van leven van onze gasten steeds het uitgangspunt van onze zorgverlening is.

Het hospice Martinus biedt huisvesting voor zes gasten met een eigen sfeervolle eenpersoonskamer met sanitaire voorzieningen. Verder treft men er aan een gezellige huiskamer, een grote keuken, een stilteruimte, een mooie sfeervolle tuin met terrassen, voldoende parkeergelegenheid en enkele logeerkamers.

Voor partners en familie bestaat in het hospice voldoende mogelijkheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Onze ervaring leert dat door de rustige sfeer en omgeving contacten spontaan en automatisch ontstaan. Professionele ondersteuning is, indien nodig, altijd aanwezig. Ook na het overlijden van een dierbare is er, desgewenst, altijd aandacht en een luisterend oor voor de nabestaanden.