Op 19 mei 2012 vond de eerste editie van de sponsorfietstocht plaats ten bate van het Ronald MCDonald Huis Maastricht. 

Ronald McDonald Huis MaastrichtInschrijving geschiedde op basis van een vrije gave die tevens in zijn geheel ten goede kwam van het Ronald MCDonald Huis.

In de ochtend werd er verzameld in Hotel-Café-Restaurant Bemelmans te Wijlre voor de eerste editie van Wijlre – Banneux (BE) – Wijlre. Er was gekozen om naar Banneux te fietsen om daar een kaarsje aan te steken in het bedevaartsoord.

Iedere deelnemer deed dit op zijn eigen manier. Als organisatie was het heel mooi te zien dat eenieder dit op geheel eigen wijze deed en iedereen daar dan ook op zijn eigen manier mee omging. Dit indrukwekkende beeld van elk individu deed de fietstocht al meer dan slagen. Na een mooie fietstocht van een 100km was men moe, maar uiterst voldaan, teruggekeerd in Wijlre. Aansluitend werd de dag onder het genot van een heerlijk Wijlrees gerstenat afgesloten.

De opbrengst van deze eerste editie betrof om en nabij de € 1.400,-Dit was een heel mooi bedrag voor de eerste keer en het geld is dan ook met trots, persoonlijk overhandigd aan het Ronald MCDonald Huis Maastricht.

 

Daar de eerste editie uiterst geslaagd was zal er op 8 juni 2013 een tweede editie van Wijlre – Banneux – Wijlre verreden worden met wederom het Ronald MCDonald Huis Maastricht als goede doel.